De Lisster 
Vakantiewoning

Welkom bij vakantiewoning de Lisster

Even het drukke bestaan achter je laten en genieten van de rust, de natuur en elkaar. Daar staat een verblijf bij de Lisster voor.                                                           

Vanaf mei 2018 zal deze nieuwe vakantiewoning beschikbaar zijn. 

Gelegen op de grens van België en Nederland, in Baarle-Nassau, vind u in een besloten bos in een rustige omgeving een nieuwe vrijstaande vakantiewoning, geschikt voor 6 personen. Het huis is modern en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Het heeft een oppervlakte van 65m2 en ligt op een bosperceel van                           ca. 7000 m2(geheel omheind), beschikt over 3 slaapkamers en 2 badkamers. Daardoor bij uitstek geschikt voor 2 of 3 koppels of een gezin met kinderen. Vanuit de woonkamer en vanaf het terras geniet u een prachtig uitzicht. Wij verhuren niet aan vrijgezellen- en studentenfeesten. Ook huisdieren niet toegelaten.

De omgeving is schitterend voor wandelaars en fietsers. Op een steenworp afstand ligt een prachtig fietspad (het ‘Bels Lijntje’, een oude spoorwegverbinding tussen Tilburg en Turnhout).

Ca. 3km verderop ligt een rustig Kempisch plattelandsdorp, Zondereigen. Als "de verborgen parel van Baarle-Hertog" ligt dit dorp volledig in België, met daarin de enige enclave van Baarle-Nassau die echt in het Belgische land ligt. De kern van Zondereigen bestaat uit twee straten die bij de De St. Rumolduskerk, uitgevoerd met fraaie glas in lood ramen, elkaar kruisen. Er hangt een unieke sfeer en verbondenheid van de bewoners. Het dorp ligt tussen twee riviertjes, het Merkske in het noorden en de Noordermark in het zuiden en midden in tal van fiets- en wandelroutes.

In het plaatselijk café “Schuttershof” kunt u rusten onder het genot van een kopje koffie of één van de verschillende bieren. Het is de ideale verblijfplaats voor de recreant die op zoek is naar rust.

De Dodendraadroute is een interactieve, recreatieve fietsroute van 38km die voert langs opmerkelijke plaatsen uit de WOI-geschiedenis. Twee reconstructies van de dodendraad, het Vredesmomument de Dodendraad en het schakelhuis of Schalthaus met korte strook dodendraad, bevindt zich in Zondereigen. Deze zijn vrij te bezichtigen.

Voor de wandelaar is er een bewegwijzerde WOI-wandeling van 3,3 kilometer: het Dodendraadwandelpad.  Meer info www.dodendraad.org

De jaarlijks terugkerende kerststal met levende dieren bij de kerk is zeer de moeite waard. Rond een brandende houtkachel is het dan gezellig toeven onder het genot van een verwarmend drankje en een hapje.

Het centrum van Baarle-Nassau ligt op slechts 6km. Baarle-Nassau vormt samen met de Belgische gemeente Baarle-Hertog het Kempense dorp Baarle. Het grondgebied van beide gemeenten loopt met name in de kern van Baarle flink door elkaar. Er zijn 22 exclaves van Baarle-Hertog in Baarle-Nassau en acht exclaves van Baarle-Nassau in Baarle-Hertog. Baarle biedt tal van activiteiten voor een gezellig dagje uit. Zo kunt u hier heerlijk winkelen in de gezellige winkelstraten, een terrasje pakken en de dag afsluiten in één van de vele restaurants. Baarle biedt voor ieder wat wils. Zelfs op zondag zijn de winkels open!

Voor gezinnen met kinderen is er voldoende in de omgeving te doen. Denk aan recreatieplas ’t Zand in Alphen, de Efteling, Bobbejaanland of Beekse Bergen/Speelland.

Binnen een straal van 35km ben je in het centrum van Breda, Tilburg of Turnhout. In Antwerpen zijn de winkels elke 1e zondag van de maand open.

Meer informatie www.toerismebaarle.com